VIF Lions - Fröjdepinnarnas IS 2023

3-0 och ännu en seger för Lions på Tjoffe stadium.

Det blev en match som mer präglades av försvarsspel än finlir framåt och publiken fick vänta till senare delen av andra halvlek, då målen föll.

Förberedelser.
Vädret välkomnade besökarna till idrottsplatsen i Vejbystrand den 8 juli. Med svag vind, sol och 24°C i skuggan kunde lagen värma upp på den välbehållna gräsplanen.

FIS-coachen Thomas Bergmark drev på sina styrkor ganska bra, medan Lionsspelarna tog det lugnare och visade nästan en nonchalant attityd till uppdraget. "Vi rör inte en fena utan order från lagkaptenen", yttrade till exempel M Weidrup. Domare Atak Kukish värmde också upp inför hans 13:e uppdrag i rad. Publiken strömmade till och fyllde läktaren. Undertecknad hälsade deltagare och publik välkomna och läste upp laguppställningarna via högtalarsystemet.

Första.
Matchen kom igång 14:06. Fröjdepinnarna startade i vanlig ordning frejdigt och lyckades med sitt kortpassningsspel skapa några frisparkar och en hörna under de första tio minuterna. Dock utan att oroa H Hjalmarsson i Lions målet.

Desto längre halvleken fortskred, desto mer gav Lions resoluta försvarsspel grund till ett offensivare agerande, som resulterade i frisparkar och hörna med bland annat skott över av kaptenen G Eriksson.

Andra.
Halvleken inleddes med en frispark i bra läge för Fröjdepinnarna. Den sköts emellertid över och Lions kunde kontra på högersidan. Annars får man nog säga att samtliga aktörer var ganska loja i värmen, trots pausen.

Detta förbyttes i 47-49:e minuten då Lions forcerade och D Jordö kunde pricka in 1-0 i R Sköldbäcks vänstra gavel.

Sakta men säkert kroknade Fröjdepinnarna och deras sporadiska försök framåt gav inget, även om de hade ett ett bra frisparksläge i 60:e minuten. Detta gav Lions utrymme för högre press och tilltagande anfallsspel och i 49:e minuten kunde D Jordö med ett snyggt, överraskande skott öka på Lions ledning till 2-0 och matchen kändes punkterad.

Tre minuter före slutsignalen kunde så R Carlsson fastställa resultatet till 3-0, då han och två andra Lionsspelare kom fria med FIS-målvakten Sköldbäck.

"Dem gyllene kamelen" för stabil kämpainsats i Lions gick till Johan Andersson och "Glasgrisen" för det vackraste målet tillföll Daniel Jordö.

Veteranerna A Liljeblad och M Weidrup startade uppvärmningen sittande under filosofisk dialog.

Bergmark drev på FIS-spelarna i uppvärmningen.

Lions kaptenen fick så småningom igång sina spelare.