Inför kvartsfinalen Sverige-England.
Vejbystrandsmästerskapet

Allt sedan 1967 har minst en match mellan grabbarna i byn och badgästerna spelats. Undantaget 2007, då samtliga planer var dränkta i veckor.

Företeelsen är unik i Sverige. Det som en gång började i antagonistisk anda, är idag en källa till vänskap i allmänhet och över generationsgränserna i synnerhet.

Många är de fotbollsekvilibrister som genom åren inspirerat efterföljare att idogt träna året om för att få en plats i någon av spelartrupperna.

Det utgör ett hedersuppdrag i byn!

Förberedelser

I strålande vackert sommarväder värmde kombattenterna upp inför årets största match på Tjoffe Stadium. Publiken strömmade till och programbladen var snart slut, liksom platserna på läktaren. Ståplatskurvan fick duga för senkomna åskådare.
Att Fisarna saknade nummer på tröjorna (utom Bosse) visste vi, men att Lions inte visade tröjrespekt var svårt att bita över.

Domaren innan match:

FIS-coachen Bosse uttalar sig:

Veteranerna Anders & Anders inför dagens drabbning:

FIS-veteranen Widell spekulerar:

Första halvlek

Redan i den sjätte minuten prövades H Hjalmarsson med ett lamt skott som han inte hade några problem med.
Två minuter senare landade F Dahlin en hörnspark i Fisarnas burtak och i tolfte testade A Jansson överliggaren efter ett inlägg.
Lions visade tidigt var skåpet skulle stå och efter 16 minuters spel gjorde J Dahlin 1-0 på ett lågt yttersidesskott i U Siwes vänstra gavel. Det luktade glasgris om den prestationen.
Men minuten efteråt kvitterade A Blasgues till 1-1 och badgästerna andades lite morgonluft.
Det blev några minuter då matchen stod och vägde, men i tjugonde sköt D Jordö ett rungande skott över efter en Lions press.
Och fem minuter senare får U Siwe tippa ett skott från A Liljeblad över ribban.
FIS:arna lyckades åstadkomma en bra kontring i den 27:e men minuten senare tvingade en frispelad R Carlsson deras målvakt till en bra räddning och strax därefter blåste domare Andersson för halvtidsvila.

Andra halvlek

Vilan blev 5 minuter kort. Redan tre minuter in i andra hade Lions farliga angrepp.
I 38:e drog J Dahlin på från nära håll nen skottet blockerades. Minuten därefter fälls en Lionsspelare innanför straffområdet och domaren pekade tveklöst på punkten. Från 11 meter satte G Eriksson den säkert och 2-1 till Lions.
En period av böljande spel utan nämnbara händelser, fick Lions en farlig frispark som G Eriksson nickar utanför.
Efter 56 minuters spel samlade badgästerna samman sig till en mycket farlig attack, utan resultat.
Minuten därefter nickade R Carlsson in 3-1 i krysset med glasgrisackuratess på ett inlägg från G Eriksson.

Eftermäle

Efter överläggningar mellan coacherna från båda lagen, tilldelades Glasgrisen för det vackraste målet till Rickard Carlsson, Lions och Den Gyllene Kamelen tilldelades Jesper Dahlin för god kämpainsats, passningsspel och mål.
Utanför klubbstugan hade rests tält och arrangerats storbilds-TV med extra högtalare inför kvartsfinalen i VM mellan Sverige och England.
Dessutom höll ungdomsavdelningen kiosken öppen och grillen het, så att både mat och dryck fanns att tillgå.
Många var de åskådare som inväntade match nr 2 denna eftermiddag och uppskattade VIF-killarnas förtjänstfulla arbetsinsats med arrangemanget.
Vi är skyldiga dem och klubben ett stort TACK!